Diner ‘Proef de ongezouten waarheid’

6 maart 2018 18:00 — 20:00
27023995 1994787117202179 2134159835463735492 o
Datum: 6 maart 2018 18:00 — 20:00 Evenement Persagenda

Diner ‘Proef de ongezouten waarheid’: Culinaire top van Nederland kookt zoutbewust diner tijdens aftrap Nierstichting Restaurant Driedaagse

Op dinsdag 6 maart 2018 organiseert de Nierstichting het Zoutbewust Diner in Nieuwspoort. De culinaire top van Nederland kookt dan een zoutbewust diner tijdens de aftrap van de Nierstichting Restaurant Driedaagse. 

Drie topkoks (SVH Meesterkok Menno Post, Wilco Berends van sterrenrestaurant De Nederlanden en Marko Karelse van Villa la Ruche) bereiden een heerlijk en zoutbewust diner voor Kamerleden, lobbyisten, vertegenwoordigers uit de horeca- en voedingsmiddelensector, journalisten, diverse experts en partners. De chefs laten proeven hoe lekker pure smaken zijn en minder zout eten is. Met het serveren van een fantastisch menu zetten zij minder zout letterlijk op de kaart. Want minder zoutgebruik helpt nierschade te voorkomen.

Tijdens het diner gaan we met elkaar het gesprek aan over nut en noodzaak van minder zout in ons eten. Zoals staatssecretaris Blokhuis heeft benadrukt in zijn brief van december 2017 is het de vraag of gestelde ambities t.a.v. verbetering productsamenstelling met het huidige tempo worden gehaald. En welke stappen zouden gezet moeten worden om de ambities wél te realiseren? We zijn benieuwd naar uw ongezouten mening!

Programma dinsdag 6 maart
18.00 uur Inloop met hapje en drankje
18.15 uur Ontvangst door Tom Oostrom, directeur Nierstichting
Gastronomisch zoutbewust 3-gangen diner
20.00 uur Einde

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 
U kunt zich aanmelden bij Yvonne Kaal via yvonnekaal@nierstichting.nl onder vermelding van eventuele vegetarische of dieetwensen. 

Deze pagina delen: