Democratie in Debat: Onvrijwillig vertrokken - over afgetreden ministers en staatssecretarissen

7 november 2018 17:15 — 18:30
dend 7 nov tk
Datum: 7 november 2018 17:15 — 18:30 Debat

Integriteitskwesties, zoekgeraakte bonnetjes, conflicten binnen het kabinet, affaires. In de afgelopen decennia zijn ministers en staatssecretarissen om uiteenlopende oorzaken opgestapt of de laan uit gestuurd.

Welke redenen zijn er om op te stappen? Wat is de rol van media en de publieke opinie? Het proefschrift i van Anne Bos gaat in op deze en andere vragen rondom dit onderwerp.

Anne Bos, onderzoeker bij het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis, zal de inleiding van het debat verzorgen. Zij neemt ook deel als panellid, samen met o.a. Jan Schinkelshoek (communicatiestrateeg), Jan van Zijl (voormalig Tweede Kamerlid en voorzitter van de tijdelijke commissie CTSV) en oud-minister van Binnenlandse Zaken Bram Peper (PvdA)

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via debat@montesquieu-instituut.nl.

Wilt u na afloop eten in Nieuwspoort? Reserveren kan ook via het aanmeldformulier.

Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking van het Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort en ProDemos.

Deze pagina delen:

Verwante pagina's