Democratie in Debat: Brexit, wie volgt?

6 maart 2019 17:15 — 18:30
dend brexit 6 mrt 2019
Bron: European Commission
Datum: 6 maart 2019 17:15 — 18:30 Debat

In het kader van de brexit en het toenemende euroscepticisme gaat dit Actualiteitendebat in op de relatie tussen de Europese Unie en haar lidstaten.

De Britse wervelwind heeft veel stof doen opwaaien. Voor de een is het een schrikbeeld, en voor de ander een welkom voorbeeld. Is het Europese bouwwerk bestand tegen opkomend nationalisme en sterker wordende populistische partijen? Is brexit een wake-up call voor Brussel en voor politici die dromen van verdere Europese integratie? Wordt het dringend tijd voor een kritisch zelfonderzoek hoe verder te gaan met Europese samenwerking? Brexit, wie volgt?

Het panel zal ingaan op deze en meer prangende vragen vanuit verschillende invalshoeken. Kees Boonman modereert het debat. De sprekers worden zodra zij bekend zijn op deze pagina vermeld.

Aanmelding

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via debat@montesquieu-instituut.nl.

Wilt u na afloop eten in Nieuwspoort? Reserveren kan via het aanmeldformulier.

Democratie in Debat

Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking van het Montesquieu Instituut, NieuwspoortProDemos en het Filmhuis Den Haag

Deze pagina delen:

Verwante pagina's