Democratie in Debat: Politiek in de provincie: coalitievorming na politieke opschudding

5 juni 2019 17:15 — 18:30
dind nederland 5 juni
Datum: 5 juni 2019 17:15 — 18:30 Debat

De uitslagen van de Provinciale Statenverkiezingen deden veel stof opwaaien. Forum voor Democratie werd in één klap de grootste partij. De andere winnaar van de verkiezingen was GroenLinks. Een politieke aardverschuiving, vergeleken met de uitslag van 2015.

Inmiddels zijn in twee provincies de onderhandelingen afgerond. In andere is er (nog lang) geen coalitie. Wat is de stand van zaken? Doen de winnaars mee en hebben zij een duidelijke stem? Of bepalen de zogenaamde traditionele partijen wederom wat er gebeurt? En hoe komt de Eerste Kamer eruit te zien, na deze uitslag?

Caspar van den Berg en Simon Otjes maken de balans op en kijken naar de invloed van deze aardverschuiving. Johan Almekinders, fractievoorzitter van Forum voor Democratie in Overijssel en Annemieke Schakelaar, journalist bij Omroep Gelderland, nemen deel aan het debat. Marleen de Rooy modereert het debat. Overige panelleden worden spoedig bekendgemaakt.

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via debat@montesquieu-instituut.nl. Wilt u na afloop eten in Nieuwspoort? Reserveren kan ook via het aanmeldformulier.

Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking van het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort, ProDemos en het Filmhuis Den Haag.

Deze pagina delen:

Verwante pagina's