Democratie in Debat : Eén jaar Rutte III - Resultaten, uitdagingen en verwachtingen

debat 3 okt 2018
Datum: Debat

In oktober 2017 kwam het kabinet-Rutte III tot stand. Hoe wordt - bijna een jaar na de start - het kabinet beoordeeld? Welke resultaten zijn geboekt? En welke uitdagingen komt het kabinet tegen? Uiteenlopende zaken zoals de dividendbelasting, de klimaatdoelen van Parijs en een groeiend tekort aan arbeidskrachten in de publieke sector houden het kabinet nog wel even bezig. Welke antwoorden heeft Rutte III op deze en andere uitdagingen?

Ruud Koole, hoogleraar politicologie aan de Universiteit Leiden, zal de inleiding van het debat verzorgen. Hij neemt ook deel als panellid, samen met o.a. Tom Jan Meeus, politiek columnist bij NRC en Wouter Beekers , directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de Christen Unie. Het debat staat onder leiding van Eva Kuit.

Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking van het Filmhuis Den Haag , het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort, en ProDemos.

Het Actualiteitendebat vindt eenmalig plaats in het restaurant van Nieuwspoort.

Het maximale aantal aanmeldingen is bereikt. Het is daarom helaas niet meer mogelijk u aan te melden voor dit debat via het aanmeldformulier. Wilt u op de reservelijst worden geplaatst? Dan kunt u een e-mail sturen naar debat@montesquieu-instituut.nl.

Deze pagina delen:

Verwante pagina's