Democratie in Debat - Midden-Oosten beleid: De kansen en keuzes voor Nederland

7 juni 2017 17:15 — 18:30
globe 1029209 1920
Datum: 7 juni 2017 17:15 — 18:30 Debat

Moet Nederland zich actief mengen in conflicten in het Midden-Oosten? De nieuwe regering zal zich moeten buigen over deze vraag. Europese landen en de VS proberen al jaren om door middel van militaire en civiele interventie vrede en stabiliteit terug te brengen in de regio. Tot nu toe met weinig effect.

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de Zesdaagse Oorlog plaatsvond, een conflict tussen Israël en haar Arabische buurlanden dat tot op de dag van vandaag een stempel drukt op de problematiek in de regio.

Heeft het wel zin om te interveniëren? En zo ja, wat zou dan het beleid van Nederland en de EU moeten zijn? Waar is zowel deze regio als Europa het meest bij gebaat? Hoe kan Nederland bijdragen aan stabiliteit en democratisering in het Midden-Oosten op de lange termijn?

Een debat met Sadet Karabulut, Tweede Kamerlid SP, Martijn Kitzen, voormalig militair en politicoloog, Jan Gruiters, directeur van PAX en Paul Brill, Volkskrant buitenlandcolumnist. Het debat wordt geleid door Max van Weezel.

Aanmelding gaat via het aanmeldformulier. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via debat@montesquieu-instituut.nl.

Wilt u na afloop eten in Nieuwspoort? Reserveren kan via het aanmeldformulier.

Dit actualiteitendebat wordt georganiseerd in samenwerking met:

joint logos with extra logo option

Deze pagina delen:

Verwante pagina's