Debat: EU en machtsverhoudingen, take back control?

6 november 2019 17:15 — 18:30
democratie en debat 6 nnovember 2019
Bron: Daniel Buescher
Datum: 6 november 2019 17:15 — 18:30 Debat

Afgelopen zomer is er veel gebeurd binnen de Europese Unie: er is een nieuw Parlement geïnstalleerd, topfuncties zijn verdeeld en de hoorzittingen van de beoogde Eurocommissarissen zijn nog in volle gang. Welk effect heeft dit gehad op de machtsverhoudingen binnen Europa? En wat is de invloed van het aanstaande vertrek van het Verenigd Koninkrijk op de verhoudingen?

Daarnaast zorgen globale ontwikkelingen zoals Trumps handelsoorlog, de positie van China en spanningen in het Midden-Oosten ervoor dat de Unie moet nadenken over haar internationale positie. Waar staat Europa nu op het wereldtoneel?

Rem Korteweg, senior onderzoeker bij Instituut Clingendael en deskundige op het gebied van Europees extern beleid, zal het debat inleiden. Korteweg neemt ook deel aan het panel, samen met Stéphane Alonso (NRC), Bram van Ojik (GroenLinks) en Stieneke van der Graaf (ChristenUnie). Kees Boonman is moderator. 

Praktische informatie:
Datum:
 woensdag 6 november 2019 van 17.15 tot ca. 18.30 uur
Locatie: Pers- en debatcentrum Nieuwspoort 

Aanmelden: 
U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via debat@montesquieu-instituut.nl. Wilt u na afloop eten in Nieuwspoort? Reserveren kan via het aanmeldformulier.

Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking van het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort, ProDemos en het Filmhuis Den Haag. 

Deze pagina delen:

Verwante pagina's