Debat: Weer een begrotingsoverschot: bulkt Nederland van het geld?

2 oktober 2019 17:15 — 18:30
debat geld 2 okt
Datum: 2 oktober 2019 17:15 — 18:30 Debat

Volgend jaar verwacht de regering opnieuw een begrotingsoverschot te realiseren, voor het vijfde jaar op rij. De laatste keer dat dit gebeurde was in de jaren '50. Ook zijn de rentelasten op de staatsschuld het laagste in ruim 200 jaar. Tijdens de crisis maakte men zich nog grote zorgen over de overheidsfinanciën. Was dit terecht? Wat is er in de afgelopen jaren veranderd? Wat gebeurt er met die overschotten? En wat merkt de burger van dit alles?

Inleiding door Wimar Bolhuis, universitair docent economie aan de Universiteit Leiden. 
Martin van Rooijen, Eerste Kamerlid voor 50PLUS en Joris Backer, Eerste Kamerlid voor D66 en Francine Giskeslid van het college van de Algemene Rekenkamer, nemen deel als panellid. Eva Kuit zal modereren. 

Praktische informatie:
Datum: woensdag 2 oktober 2019 van 17.15 tot ca. 18.30 uur
Locatie: Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag

Aanmelding

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via debat@montesquieu-instituut.nl. Wilt u na afloop eten in Nieuwspoort? Reserveren kan via het aanmeldformulier.

 

Democratie in Debat Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking van het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort, ProDemos en het Filmhuis Den Haag.

Deze pagina delen:

Verwante pagina's