Debat: Politiek of militair strategisch? Nederlandse defensie in het Midden-Oosten

4 maart 2020 17:15 — 18:30
DinD4 mrt 2020
Datum: 4 maart 2020 17:15 — 18:30 Debat

Momenteel neemt de Nederlandse krijgsmacht deel aan meerdere missies in het Midden-Oosten. In het Actualiteitendebat van woensdag 4 maart zijn de huidige en eerdere Nederlandse missies in het Midden-Oosten onderwerp van debat.

Wie spelen een rol in de besluitvorming rondom militaire missies en welke invloed heeft het parlement daarop? Welke invalshoeken zijn te ontwaren in het politieke debat over de Nederlandse defensie-inzet?

Martijn Kitzen, universitair hoofddocent aan de Nederlandse Defensie academie, verzorgt de inleiding en is panellid. Carolien Roelants (Midden-Oostenexpert en NRC-journalist), André Bosman (Tweede Kamerlid VVD) en Sadet Karabulut (Tweede Kamerlid SP) nemen ook deel aan het panel. Moderator is Eva Kuit

Praktische informatie
Datum: woensdag 4 maart 2020 van 17.15 tot ca. 18.30 uur
Locatie: Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag

Aanmelding
U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via debat@montesquieu-instituut.nl. Wilt u na afloop eten in Nieuwspoort? Reserveren kan via het aanmeldformulier.

Democratie in Debat
Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking van het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort ProDemos en Filmhuis Den Haag.  

Deze pagina delen:

Verwante pagina's