Debat 'Op naar een flexibele, sociale AOW'

4 november 2019 14:30 — 17:00
bouwvakker debat 4 nov 2019
Datum: 4 november 2019 14:30 — 17:00 Debat

Werkgevers en werknemers uit de Bouw en Infrastructuursector zijn initiatiefnemers van het debat ‘Op naar een flexibele, sociale AOW’ dat plaatsvindt op maandagmiddag 4 november in Nieuwspoort. De initiatiefnemers zijn Bouwend Nederland en FNV, CNV en AFNL.

Tijdens dit debat wordt gesproken over de zware beroepen en de mogelijkheid van een vervroegde AOW voor deze beroepsgroep. Werkgevers en vakbonden vinden het onhoudbaar, oneerlijk en asociaal om mensen met een zwaar beroep te laten doorwerken tot de wettelijke pensioenleeftijd. Zij menen dat na 45 dienstjaren deze mensen mogen worden toegelaten tot de AOW.

Onderzoek van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) stelt dat dit op meerdere manieren kan. Ongeacht de weg naar dit doel, hebben werknemers en werkgevers hierbij hulp van de overheid nodig. Het doel van dit debat in Nieuwspoort is om samen met u de mogelijkheden hiervoor te verkennen.

Centrale vraag: ‘Kunnen we werknemers met een zwaar beroep na 45 jaar werken tot de AOW toe laten treden?’

Hoe ziet de middag er uit? Het debat staat onder leiding van Liesbeth Staats. Liesbeth Staats (1973) is een Nederlands journaliste en presentatrice (oa EenVandaag en Radio1).

Sprekers:
Taco van Hoek, directeur EIB
Tjeerd Willem Hobma, algemeen directeur van Volandis
Herman Kappelle, bijzonder hoogleraar fiscaal pensioenrecht
Peter Koenders, directeur Koenders Totaalbouw

Politiek debat: Tot slot volgt er een debat met Tweede Kamerleden Bart van Kent (SP), Gijs van Dijk (PvdA), Roald van der Linde (VVD) en Corrie van Brenk (50PLUS)

De initiatiefnemers stellen uw aanwezigheid zeer op prijs en hebben het bureau PACT Public & Media Affairs belast met de inhoudelijke voorbereiding.

Programma en aanmelden:
Aanmelden is verplicht. U kunt zich via het contactformulier via deze link aanmelden en hier vindt u tevens het volledige programma. 

Vragen? Neem contact op met Olivier van Bekkum van PACT Public & Media Affairs via 06 51 385 811 en vanbekkum@pactbv.nl

Deze pagina delen: