Debat: Kernenergie, de manier om de klimaatdoelen te halen?

9 december 2020
debat 9 dec 2020
Datum: 9 december 2020 Debat

Huishoudens, bedrijven en mobiliteit kunnen niet zonder energie. Maar energieopwekking (uit traditionele bronnen) geeft veel CO2 uitstoot, iets wat haaks staat op het behalen van de gestelde klimaatdoelen.

Is kernenergie een realistische oplossing om CO2-uitstoot te verminderen en toch genoeg energie te hebben om Nederland draaiende te houden? Wat zijn de voor- en nadelen van kernenergie? En met het oog op de aankomende verkiezingen: wat zeggen politieke partijen erover in hun programma's en hoe staan andere Europese landen in deze kwestie? Deze vragen stonden centraal op woensdag 9 december.

André Faaij (directeur van de Science Unit "Energy Transition" bij TNO, professor aan de RUG) leidde het onderwerp in. Daarna ging hij in gesprek met Tom van der Lee (Tweede Kamerlid, GroenLinks), Agnes Mulder (Tweede Kamerlid, CDA) en Remco de Boer (onderzoeker en publicist op het gebied van energietransitie). Eva Kuit modereerde het debat.

Praktische informatie:
Datum: woensdag 9 december 2020 van 17.15 tot ca. 18.30 uur
Locatie: Livestream (YouTube Montesquieu Instituut

Bij dit debat is Parlement & Wetenschap betrokken. Meer informatie vindt u op de website: ga naar Parlement & Wetenschap

Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking van het Montesquieu Instituut, NieuwspoortProDemos en Filmhuis Den Haag.

 

Deze pagina delen: