Debat: Diversiteit en inclusie op de kieslijst

7 oktober 2020
debat 7 okt 2020
Datum: 7 oktober 2020 Debat

Diversiteit en inclusiviteit zijn thema’s die de laatste maanden nadrukkelijk aanwezig zijn in het maatschappelijke debat. Of er binnen politieke partijen ook voldoende aandacht is voor deze onderwerpen, is nog maar de vraag.

Hoe wordt diversiteit bijvoorbeeld zichtbaar op de kandidatenlijsten voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar? En welke stappen zetten politieke partijen concreet om inclusief te worden en dat ook te blijven? De politiek - de volksvertegenwoordiging - zou alle burgers moeten representeren, maar voldoet zij daar ook aan op dit gebied? In het Actualiteitendebat van 7 oktober stonden deze vragen en thema's centraal.

Sandew Hira (econoom en publicist) leidde het onderwerp in. Hij ging daarna in gesprek met Wilma Kieskamp (Trouw) en Jerzy Soetekouw (Oud-wethouder Sociaal Domein, Diversiteit en Inclusie voor de PvdA Almere). Marleen de Rooy (NOS) modereerde het debat.

Terugkijken kan via deze link.

Democratie in Debat
Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking van het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort ProDemos en Filmhuis Den Haag.  

Deze pagina delen:

Verwante pagina's