Debat: Corona en de EU

15 september 2021 17:15 — 18:30
Debat 15 sept 2021
Datum: 15 september 2021 17:15 — 18:30 Debat

Nu de derde coronagolf definitief voorbij lijkt te zijn en de vaccinatiecampagne in heel Europa op stoom begint te komen, keert het openbare leven weer langzaamaan terug naar het 'oude normaal'. Een goed moment om terug te blikken op het afgelopen anderhalf jaar, en lessen te trekken uit de Europese aanpak van de coronacrisis.

Hoe houden we binnen Europa de grenzen open en kunnen we veilig reizen blijven garanderen? Hoe zorgen we ervoor dat het coronapaspoort binnen al EU-lidstaten functioneert, zonder afbreuk te doen aan de privacy van de gebruiker en de soevereiniteit van nationale overheden? Wat kunnen we leren van de Europese vaccinatiecampagne? Is het gezamenlijk inkopen van vaccins opmaat naar meer samenwerking op het gebied van de gezondheidszorg? En wat voor precedent schept het coronaherstelfonds voor de toekomst van het Europees monetair beleid?

Het panel bestaat momenteel uit D66-Tweede Kamerlid Jan Paternotte, NRC-journalist Wouter van Loon en Professor Europees Recht Anne Pieter van der Mei (Universiteit Maastricht), die tevens het debat zal inleiden. De moderator van dit Actualiteitendebat is Stéphane Alonso

Praktische Informatie:
Datum:
 woensdag 15 september 2021 van 17.15 tot ca. 18.30 uur
Locatie: Livestream met publiek Internationaal Perscentrum Nieuwspoort

Aanmelden: via deze link vindt u het aanmeldformulier.

Dit debat wordt via een livestream uitgezonden. Uw aanmelding dient als registratie. Op de dag van het debat stuurt het Montesquieu Instituut u de link naar de livestream naar uw e-mailadres. Binnenkort volgt de kijklink ook hier. 

Indien de coronamaatregelen het toelaten is er een beperkt aantal plekken in de zaal. Wilt u fysiek aanwezig zijn, vink dit dan aan. U ontvangt uiterlijk maandag 13 september bericht als u een plek toebedeeld hebt gekregen.

Als u de optie 'Ja, ik wil fysiek bij het debat aanwezig zijn en wacht bevestiging hiervan af' aangevinkt heeft en toch verhinderd bent, wilt u dit dan doorgeven via debat@montesquieu-instituut.nl?

Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking van het Montesquieu Instituut, NieuwspoortProDemos en Filmhuis Den Haag.

Deze pagina delen: