De wereld volgens China

21 oktober 2019 19:00 — 21:00
Datum: 21 oktober 2019 19:00 — 21:00 Debat Lezing Ticket

Wat willen de Chinese machthebbers met ons? Het Westen vreest China. De VS voert een keiharde handelsoorlog met het land en Chinese technologie wordt verboden. De angst is groot: Gaat China ons economisch domineren? Ons massaal bespioneren? Onze vrijheden beperken?

Hoe terecht is die angst? In De wereld volgens China legt Ties Dams uit wat de Aziatische grootmacht nu echt wil. Nederland, de EU en andere landen formuleren allemaal hun eigen China-strategie. Maar begrijpen wij China eigenlijk wel? Dams leert je in dit college met Chinese ogen naar de wereld kijken.

Met president Xi heeft het land haar meest autoritaire leider sinds Mao. En Xi heeft grote ambities. Maar kan hij die ook waarmaken? In dit college ontleedt Dams aan de hand van heldere voorbeelden de kracht en zwaktes die China’s kijk op de wereld bepalen.

Ties Dams is China-deskundige. Hij schreef De Nieuwe Keizer over Xi Jinping en is verbonden aan het Instituut Clingendael en de Universiteit van Amsterdam

De wereld volgens China wordt gepresenteerd door Thomas van Zijl, presentator bij Haagsch College en BNR Nieuwsradio

Praktische Informatie
Inloop: 18:30 uur
Tijd: 19:00 -21:00 uur 
Let op: dit event is uitverkocht! Bezoekers kunnen op dit moment alleen nog dinertickets bijboeken, indien u in bezit bent van een geldig ticket of een vrijkaart voor deze avond.

Vooraf ook dineren? Koop direct uw combiticket voor de Chef’s Special van die avond, voor maar €11,50! Vanaf 17:30 uur bent u dan al welkom in ons restaurant. Op het menu staat een 'Huwelijk op Oosterse wijze tussen vis en vlees', namelijk noodles met ossehaaspuntjes, black tiger garnalen, wokgroenten & ketjapsaus. Vegetarisch is uiteraard ook mogelijk!

Tickets reserveren

Het evenement is afgelopen.

Deze pagina delen: