De Nieuwe Wereldorde

4 maart 2019 19:30 — 21:30
Datum: 4 maart 2019 19:30 — 21:30 Lezing Ticket

Zet u schrap: de Chinese wereldorde komt er aan. Geholpen door de financiële crisis van 2009, president Trumps protectionisme, de Brexit en opkomend nationalisme in Europa wordt de 21e eeuw, de eeuw van China, zo stelt Rob de Wijk.

Als de Volksrepubliek zijn honderdste verjaardag viert, moet de droom van de Chinese president Xi zijn uitgekomen: China als leider van de wereld.

In zijn Haagsch College legt Rob de Wijk uit dat deze droom werkelijkheid wordt als China koploper wordt van de nieuwe industriële revolutie. De revolutie die gaat over Internet of Things, nanotechnologie en Artificial Intelligence.

Als gevolg hiervan gaat de Westerse wereldorde met zijn democratie, vrijemarkteconomie, internationale recht, mensenrechten en burgerlijke vrijheden op de schop. Wat betekent dit voor ons? En is het tij nog te keren is?

Rob de Wijk is hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Leiden en oprichter van het Haagse Centrum voor Strategische Studies.

! Deze avond staat in het teken van de lancering van het nieuwe boek van Rob de Wijk: De Nieuwe Wereldorde

Praktische informatie:
Inloop: 19:00 uur 
Start: 19:30 uur 
Einde: 21:30 uur
Voor Poorters is er een speciale korting van €2,50 

Deze avond is uitverkocht! Ook de reservelijst is vol.
U kunt hieronder nog wel een Chef's Special aanschaffen, slechts geldig in combinatie met een eerder gekocht entreeticket voor deze avond!
Vanaf 18:00 uur bent u dan al welkom in ons restaurant. 

Tickets reserveren

Het evenement is afgelopen.

Deze pagina delen: