De Nacht van de Dictatuur - Dictatordiner pensant

8 september 2017 19:00 — 20:45
drie dictators op een rij smaller
Datum: 8 september 2017 19:00 — 20:45

Dit jaar organiseert ProDemos voor het zevende jaar op rij de Nacht van de Dictatuur in Den Haag samen met Amnesty International, Filmhuis Den Haag, Humanity House, Museum de Gevangenpoort, Perscentrum Nieuwspoort, The Hague Peace Projects, het Montesquieu Instituut, The Coalition for the ICC & The Netherlands Helsinki Committee en B-Unlimited. 

Tijdens de Nacht in Den Haag kan er worden deelgenomen aan diverse activiteiten, van een dictatordiner tot de escaperoom, en van lezingen tot nachtelijke rondleidingen. Klik hier voor het volledige programma voor Den Haag.

Dictatordiner

Een van de activiteiten is het Dictatordiner pensant in Nieuwspoort. Proef de lievelingsgerechten van dictators tijdens het Dictatordiner, terwijl je luistert naar een tafelrede van Rena Netjes en jij dictatoriale kwesties met jouw tafelgenoten bespreekt. Een culinair begin van de Nacht van de Dictatuur!

Rena Netjes is journalist en arabist. Ze is gespecialiseerd in het Midden-Oosten en was werkzaam voor diverse media in Egypte, maar moest begin 2014 dat land ontvluchten nadat de Egyptische overheid een aantal journalisten aanklaagde het faciliteren van de, tot terroristische organisatie bestempelde, Moslimbroederschap. Netjes werd bij verstek veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf. Naast haar journalistieke werkzaamheden was ze ook actief als trainer Arabisch en Arabische samenlevingen en als CDA-(deel)gemeenteraadslid van Amsterdam.

Klik hier om tickets te reserveren! 

Logo events

De Nacht van de Dictatuur is ontstaan als tegenhanger van de Dag van de Democratie, die door de VN is uitgeroepen op 15 september. De Nacht van de Dictatuur is in het leven geroepen om op een andere manier aandacht te besteden aan vrijheid, democratie en rechtsstaat: van debat en lezing tot diner en van filmvertoning tot escaperoom en interview. www.nachtvandedictatuur.nl

Deze pagina delen: