De Bubbel van het Binnenhof

18 september 2017 19:30 — 21:30
Datum: 18 september 2017 19:30 — 21:30 Debat Ticket

Politiek, pers en voorlichting in tijden van factfree politics.
Wat moet je met politici die een loopje nemen met de waarheid? Op het Prinsjesfestival, tijdens het Prinsjeslab, gaan bekenden uit de bubbel van het Binnenhof met elkaar in gesprek over factfree politics en fact news.

Er zijn maar liefst 20 activiteiten rondom Prinsjesfestival waarvan het Prinsjeslab in Nieuwspoort plaats vindt. Prinsjeslab organiseren we samen met Logeion, de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals.

18 september Prinsjeslab: de Bubbel van het Binnenhof
Traditionele pers, voorlichting en politieke campagnes blijken tegenwoordig machteloos tegenover leugens en halve waarheden. Trump en de Brexit-campagne maakten daar dankbaar gebruik van. Wat is daartegen te doen vanuit de Haagse kaasstolp? En zijn journalisten, spindoctors en campagnestrategen eigenlijk zelf niet schuldig aan de situatie?

Tijdens een volle en vrolijke avond wordt aan verslaggevers en voorlichters een spiegel voorgehouden. Lukt het hen een goed antwoord te vinden op factfree politics?

Sprekers: 

Joost Vullings – politiek duider NOS en auteur van het boek: De Kinderen van Pim

Bas Haan - journalist van het jaar 2016, auteur: De Rekening voor Rutte

Annelou van Egmond – eindverantwoordelijk voor campagnes D66

Maryse Ducheine – directeur communicatie gemeente Den Haag

Tom van der Lee - Kamerlid GroenLinks, oud-campagnestrateeg

Simone Boitelle - directeur communicatie ministerie van Financiën


Praktische informatie:
Datum: maandag 18 september
Avond: 19:30 uur -  21:30 uur
Inloop: 19:00 uur
Kosten: 7,50 inclusief drankje in de pauze

Poorters krijgen op slechts 1 Poorterticket 3,00 korting en kunnen hieronder 1 Poorterticket kopen.

Stichting Prinsjesfestival organiseert jaarlijks met een groot aantal partijen het feest van de democratie. Het festival wil bijdragen aan de aandacht voor en de betekenis van Prinsjesdag en biedt in de week voor Prinsjesdag een programma vol feestelijke en inhoudelijke activiteiten.

Ieder jaar staat Prinsjesfestival in het teken van een thema. Dit jaar is het thema: Tijd om elkaar te vinden; polarisatie – pacificatie 1917-2017. 2017 is het eeuwfeest van de pacificatie: het einde van jarenlang de strijd over kiesrecht en onderwijsvrijheid. Lees meer over het Prinsjesfestival op www.prinsjesfestival.nl

Tickets reserveren

Het evenement is afgelopen.

Deze pagina delen: