Livestream: De Amerikaanse Verkiezingsshow

26 oktober 2020 20:00 — 21:55
VS... 2
Datum: 26 oktober 2020 20:00 — 21:55

Alle ogen van de wereld zijn 3 november op Amerika gericht. Vier jaar Trump veranderde niet alleen de VS, maar de hele wereld. Mag hij door? Of krijgt Joe Biden de sleutel van het Witte Huis? En legt Trump zich eigenlijk wel neer bij een nederlaag?

Vlak voor de presidentsverkiezingen vertellen Laila FrankMichiel VosAdriaan AndringaArend Jan BoekestijnJan Postma en Mathijs Bouman je op maandag 26 oktober 2020 alles wat je moet weten over deze spannende strijd.

Deze avond met pakkende verhalen, mooie beelden en scherpe inzichten van de beste kenners volg je thuis via een livestream met poppodium Het Paard (ook nog terug te kijken!). Na afloop weet je precies waar je 3 november op moet letten en wat de wereld te wachten staat na de uitslag.

Journalist en campagne-expert Laila Frank reisde afgelopen jaren dwars door de VS. Wat speelt er onder gewone Amerikanen? En wat merkten zij in hun eigen leven van Trumps presidentschap? Laila neemt je mee naar de werelden van bepalende kiezersgroepen.

Amerika-kenner Adriaan Andringa gaat diep in op de verkiezingsstrijd. Welke kiesdistricten zijn cruciaal voor de kandidaten? En hoe willen ze die winnen in tijden van corona? Ook legt hij andere verkiezingen onder de loep die bepalend zijn voor de toekomst van het land. Houden de Republikeinen een meerderheid in de Senaat? En wat kan Biden dan als president?

Voor het laatste nieuws uit de VS schakelen we met Amerika-correspondent Jan Postma in Washington D.C. Hoe is de sfeer in het politieke hart van de VS?

Met Michiel Vos nemen we de campagne onder de loep. Wat wil Biden eigenlijk? Wordt Trump nog extremer als hij wint? En hoe moet het land verdeelde land straks verder?

Arend Jan Boekestijn en econoom Mathijs Bouman schuiven aan om de balans op te maken en vooruit te kijken. Wat betekende vier jaar America First voor de wereld en voor de economie? En wat staat ons na 3 november te wachten?

Fysiek aanwezig zijn in het Paard is helaas niet meer mogelijk. De zaaltickets zijn namelijk uitverkocht!

Reserveer via de onderstaande link uw tickets om de livestream te volgen.  https://www.haagschcollege.nl/reserveer/amerikaanseverkiezingsshow2020 

Deze pagina delen: