Corona College: Wereldeconomie in Crisis

20 mei 2020
Datum: 20 mei 2020

Mathijs Bouman over de impact op de wereldeconomie

De wereldhandel is compleet ingestort door corona. Nooit eerder kromp de globale economie zo hard als nu. En waar de handel wegvalt, worden nationale grenzen opgetrokken. Wat betekent dit voor handelsland Nederland? En kan de euro nóg een crisis aan?

Econoom Mathijs Bouman vertelt je in dit college alles wat je moet weten over de gevolgen voor de wereldeconomie. In een tijd van ongekende miljardensteun legt hij helder uit hoe corona onze geglobaliseerde wereld gaat veranderen.

Hoe raakt corona de economieën van China en Amerika? En hoe gaan we deze keer de euro redden? Bouman geeft met inzichtelijke beelden en de laatste cijfers antwoord op de belangrijkste vragen. 

Mathijs Bouman is macro-econoom en journalist. Hij is de vaste economische commentator van Nieuwsuur en schrijft twee keer per week voor het FD.

Het Corona College: Wereldhandel in Lockdown is een productie van Haagsch College. Haagsch College geeft je op een toegankelijke manier flinke verdieping bij het nieuws met bekende en deskundige sprekers.

Praktische Informatie
Beschikbaar vanaf: 20 mei
Duur: één uur college & 30 minuten Q&A
Opname vanuit: Perscentrum Nieuwspoort
Reguliere tickets: €7,50 
Tickets verkrijgbaar via: www.haagschcollege.nl

Voor Poorters gratis toegang, als u zich aanmeldt vóór 20 mei om 09.00 uur per mail secretariaat@nieuwspoort.nl. Dan krijgt u via Haagsch College de inlogprocedure! 

Dit online college wordt opgenomen in Nieuwspoort en zal vanaf woensdag 20 mei vanaf 09.00 uur een week lang online beschikbaar zijn voor personen met een ticket. 

Deze pagina delen: