Haagsch College: Boris' Brexit

2 december 2019 19:00 — 21:00
boris brexit rob de wijk haagsch college nieuwspoort
Datum: 2 december 2019 19:00 — 21:00 Lezing Ticket

Zet Boris Johnson het Verenigd Koninkrijk op het spel?

Order, order! In het Verenigde Koninkrijk heerst geen orde, maar chaos. Een paar dagen voor de verkiezingen nemen we de man onder de loep die de Britten tot op het bot verdeelt: Boris Johnson. Wie gaat er schuil achter hét gezicht van de Brexit-campagne. Is hij een politieke clown? Een nieuwe Winston Churchill? Is hier een brokkenpiloot aan het werk? Of een gemaakt speels imago van een keiharde machtspoliticus?

In Boris’ Brexit vertelt Arend Jan Boekestijn het verhaal van Johnsons lange weg naar Number 10. Met behulp van inzichtelijk beeldmateriaal geeft hij een scherpe analyse van Boris’ Brexit-strategie. Regelt deze unieke politicus een unieke Brexit voor zijn land?

Of gooien de verkiezingen van 12 december roet in het eten en is Johnson voor Kerst zijn felbegeerde positie alweer kwijt? Voor het laatste verkiezingsnieuws Skypen we met NOS-correspondent Tim de Wit. En Boekestijn kijkt vooruit: Kan BoJo het verdeelde land –inclusief de Schotten– verenigen? Of is hij straks verantwoordelijk voor het einde van het Verenigd Koninkrijk? 

Arend Jan Boekestijn is historicus verbonden aan de Universiteit Utrecht. 

Tim de Wit is correspondent in Londen voor de NOS. Samen met Arend Jan maakt hij Brexit: De Podcast voor NPO Radio 1.

Moderator: Thomas van Zijl, presentator van Haagsch College en BNR Nieuwsradio.  

Praktische Informatie
Inloop: 18:30 uur
Tijd: 19:00 -21:00 uur 
Kosten tickets hieronder
Voor Poorters is er een speciale korting van 3 euro

Vooraf een hapje eten? Koop direct uw combiticket voor de Chef’s Special van deze avond, Fish without chips- thousand island sauce- no deal vegtables (zalmmootje- aardappelcreme- groene groenten- beurre blanc), voor maar €11,50! Vanaf 17:30 uur bent u dan al welkom in ons restaurant.

 

Tickets reserveren

Het evenement is afgelopen.

Deze pagina delen: