Boekpresentatie 'Kapitein Raymond Westerling en de Zuid-Celebes-Affaire (1946 – 1947)'

21 november 2019 12:30 — 15:00
boek westerling
Datum: 21 november 2019 12:30 — 15:00

Presentatie van het opzienbarende boek, Kapitein Raymond Westerling en de Zuid-Celebes-Affaire (1946 – 1947) – Mythe en Werkelijkheid. Daarin wordt op grond van niet eerder gebruikte primaire bronnen, uitgewerkte militaire en juridische analyses beschreven dat die geschiedenis tientallen jaren is verdraaid en vertekend. 

Na een inleiding door de auteur mr. Bauke Geersing, zal hij het eerste boek aanbieden aan de voorzitter van de Federatie Indische Nederlanders, drs. Hans Moll. Drs. Hans Moll zal in zijn inleiding wijzen op de eenzijdigheid van het huidige Meerjaren Onderzoek naar de periode 1945 – 1950 Nederlands-Indië. Een onderdeel dat ook in het boek aan de orde wordt gesteld.

Er worden boeken aangeboden aan:
De heer Leo Reawaruw, vertegenwoordiger van de Ambonese/Molukse gemeenschap in Nederland
Generaal majoor b.d. Leen Noordzij, voorzitter van de Vereniging Oud-Militairen Indië en Nieuw-Guinea gangers
Brigade generaal b.d. Hein Scheffer, voorzitter van het Veteranen Platform
Mevrouw drs. Justine Kaasjager, vertegenwoordiger van de familie Lambers (Mr. Bernard. Jan. Lambers vervulde destijds een centrale rol tijdens de Zuid-Celebes-affaire).

Programma:
-          12.30 uur welkom in de zaal Wandelganger I
-          13.00 uur start boekpresentatie door de auteur mr. Bauke Geersing
-          15.00 uur einde boekpresentatie en tekensessie van het boek.
Na afloop van het officiële gedeelte is er tot 15.00 uur (tijds)ruimte voor informele ontmoetingen.

De toegang is vrij. Genodigden hebben voorrang.

De auteur geeft aan dat de bedoeling van deze bijeenkomst is dat duidelijk wordt waarom en op welke wijze gedurende tientallen jaren de geschiedenis van de zogenoemde Zuid-Celebes-affaire door politici, historici en journalisten is verdraaid en vertekend. En ook om te bevorderen dat het lopende Meerjaren Onderzoek naar de geschiedenis van Nederlands-Indië 1945 – 1950 op een evenwichtige wijze de historische waarheid van destijds gaat beschrijven.

John Jansen van Galen, journalist en historicus: ‘Geersing levert een belangrijke bijdrage aan het voortgaande debat over de dekolonisatie van Indonesië.

En luitenant-generaal b.d. J.H. de Kleyn, voormalige bevelhebber NAVO in Centraal Europa, zegt: ‘Een gedurfd boek en dus de moeite waard om te lezen.

Deze pagina delen: