Boeklancering 'Nepnieuwsexplosie'

23 maart 2018 18:00 — 20:00
nepnieuws boekklein
Datum: 23 maart 2018 18:00 — 20:00 Lezing

Uitgeverij de Blauwe Tijger nodigt u van harte uit voor de presentatie van Nepnieuwsexplosie, een bundel essays van journalisten en academici over de vraag: Is het nieuws nep?

Voor de uitreiking van de eerste exemplaren hebben wij uitgenodigd:

- Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken

- De Russische ambassadeur Alexander Sjoelgin

Aan het boek hebben tien auteurs meegewerkt: Peter Burger en Alexander Pleijter (Universiteit Leiden), Cees Hamelink (Universiteit van Amsterdam), Tabe Bergman (Xi'an Jiaotong-Liverpool University), Stan van Houcke (oud-VPRO-radiomaker), Arnold Karskens, Willy Van Damme (redacteur Novini), Marcel van den Berg (MH17-blogger), Eric van de Beek (redacteur Novini) en Tom Zwitser (filosoof en uitgever). 

Aan de hand van onder meer de oorlog in Syrië, de ramp met vlucht mh17 en de Amerikaanse invloed op de Nederlandse pers, tonen de auteurs dat de alternatieve en sociale media niet het exclusieve domein zijn van desinformatie en andere vormen van propaganda. Politieke en economische elites zijn de belangrijkste producenten van nepnieuws en de massamedia zijn hun belangrijkste doorgeefluik.

Op vrijdag 23 maart, aanvangstijd 18:00 uur, presenteert uitgeverij de Blauwe Tijger Nepnieuwsexplosie. Wij zien uit naar uw komst!

Toegang is gratis na aanmelding via: info@deblauwetijger.com

 

Deze pagina delen: