Bijeenkomst van Jong Nieuwspoort

12 april 2012 17:30 — 22:00
Jong Nieuwspoort 2013
Datum: 12 april 2012 17:30 — 22:00 Debat

Afgelopen donderdag 12 april vond er een bijeenkomst plaats van Jong Nieuwspoort. Lees hieronder het verslag. De Haagse ‘kaasstolp’ verandert van oud belegen naar jong belegen. Dat werd donderdagavond duidelijk tijdens de vuurdoop van Jong Nieuwspoort.

De ambities en professionaliteit gierde door de Van der Poel-zaal, die maar net groot genoeg was voor de ruim 60 jonge journalisten, politici, ambtenaren en lobbyisten.

Vanuit de lobbyhoek kwamen Door van Leeuwen Boomkamp (Accountants) en Peter van Keulen (Public Matters) hun ervaringen delen. De jonge politici werden vertegenwoordigd door Wouter Koolmees (D66) en Tofik Dibi (GroenLinks). Vanuit het journalistengilde kwamen Gerard Beverdam (Nederlands Dagblad) en Wouke van Scherrenburg (voormalig NOVA-verslaggever). Bente Becker (Politiek assistent van Henk Kamp) sprak namens de ambtenaren.

Anderhalf uur lang werden ervaringen, tips en valkuilen uitgewisseld onder en tussen de verschillende bloedgroepen. Zo werd aan de politicitafel geconcludeerd dat leeftijd geen probleem hoeft te zijn, mits je je niet gaat forceren. Met andere woorden: vertrouw op je kundigheid en laat je niet afleiden als er neerbuigend op je wordt neergekeken. Wel kost het tijd voordat je de kunst van de hogere politiek in de vingers hebt.

Dagvoorzitter Erik de Zwart, 538-oprichter en radiobaron, resumeerde na elke sessie van een kwartier de verschillende tips en tricks en schroomde er niet voor de sprekers plenair nog even om nadere uitleg te vragen. Het kaartjes uitwisselen gebeurde vooral bij de naborrel in de sociëteit.

Deze pagina delen: