Bas Heijne: Mens/Onmens

9 april 2020
BasHeijne
Datum: 9 april 2020 Lezing Ticket

MEDEDELING: 
Naar aanleiding van aanvullende maatregelen vanuit de overheid betreft het coronavirus waren wij helaas genoodzaakt deze avond met Bas Heijne van 9 april 2020 te annuleren. 

Een mini-college en verdiepend interview over waarheid en identiteit

Waarom zetten we feiten steeds meer naar onze hand, wanneer die ons niet bevallen? Waarom is identiteit zo belangrijk voor ons geworden?

Waarheid en identiteit zijn dé obsessies van onze tijd, schrijft essayist Bas Heijne in zijn nieuwe, veelbesproken boek Mens/Onmens. Hoe moet je leven in een tijd van polarisatie, waarin mensen steeds meer houvast vinden binnen de groep, tegen de rest van de wereld?

Aan de hand van een mini-college en een verdiepend interview vertelt Heijne over zijn onderzoek naar wankelende zekerheden. In tijden van fake news en en gierende elitehaat staat de erfenis van het liberalisme op het spel. Met zijn messcherpe analyse weet Heijne als geen ander de veranderende wereld te doorgronden. 

Kan democratie overleven in de post-truth-samenleving? Wat gebeurt er met de politiek als gevoelens belangrijk zijn dan feiten? Heijne gaat in op de bepalende kwesties van onze maatschappij. Wat geeft ons nog richting als -na God- ook de rede geen houvast meer biedt? 

Bas Heijne is essayist en auteur. Zijn meest recente boek is Mens/Onmens. Hij is vast verbonden aan NRC Handelsblad. In 2017 kreeg hij de P.C. Hooft-prijs voor zijn gehele oeuvre. 

MEDEDELING: 
Naar aanleiding van de aanvullende maatregelen vanuit de overheid zijn wij helaas genoodzaakt om deze avond met Bas Heijne van 9 april 2020 a.s. te verplaatsen. De ticketbox is tijdelijk even gesloten. U verneemt zo spoedig mogelijk een nieuwe datum. 

Praktische Informatie
Inloop: 18:30 uur
Tijd: 19:00 -20:30 uur 
Kosten tickets hieronder
Voor Poorters is er een speciale korting van 3 euro.

Vooraf ook dineren? Koop direct uw combiticket voor de Chef’s Special van die avond, namelijk de (on)menselijke special: runderentrecote, snijbonen, krielaardappeltjes met kruidensaus, voor maar €11,50! (Vegetarisch ook mogelijk). Vanaf 17:30 uur bent u dan al welkom in ons restaurant. 

Tickets reserveren

Het evenement is afgelopen.

Deze pagina delen: