De maatschappelijke kracht van het amateurvoetbal in Nederland

21 juni 2021 09:30 — 11:00
voetbal 21 juni 2021
Datum: 21 juni 2021 09:30 — 11:00

Het geluksgevoel en de maatschappelijke impact die een voetbalvereniging teweegbrengt, is bij de amateurvoetballer bekend.

Dankzij het Social Return on Investment (SROI) model van de UEFA kan dit nu ook in keiharde cijfers worden uitgedrukt. Dit SROI-model is namelijk toegepast op het Nederlandse amateurvoetbal. Hierdoor kunnen we de enorme waarde hiervan voor de samenleving laten zien, als hierin wordt geïnvesteerd. Het voetbal werkt namelijk mee aan de oplossing voor veel maatschappelijke doeleinden. Zo bespaart de overheid miljarden euro’s door de preventieve werking van voetbal binnen verschillende beleidsdomeinen zoals de gezondheidszorg, veiligheid en onderwijs.

Naast de presentatie van de onderzoeksresultaten door wetenschappers van de UEFA en Substance, komt de amateurvoetballer zelf ook aan het woord. De host tijdens deze sessie, Fresia Cousiño Arias,zal samen met de overige tafelgasten het gesprek aangaan over de voordelen die het amateurvoetbal teweegbrengt. Het webinar wordt afgesloten met een paneldiscussie tussen personen uit zowel de landelijke als lokale politiek. Bondsvoorzitter Just Spee zal de perspectief van de KNVB met de kijker en de aanwezigen delen.

Kijk de livestream terug via deze link.

Praktische informatie   
Datum: maandag 21 juni 2021  
Tijd: 09:30 - 11:00 uur 
Locatie: Online via livestream 

Deze pagina delen: