Haagsch College - Aartsrivalen: Iran en Saoedi-Arabië

4 februari 2020 19:30 — 21:30
Banner Khamenei en Bin Salman
Datum: 4 februari 2020 19:30 — 21:30 Lezing Ticket

Wie wint de strijd om het Midden-Oosten? Is een oorlog tussen Iran en Saoedi-Arabië een kwestie van tijd? De aartsrivalen vechten achter de schermen een keiharde machtsstrijd uit in Jemen en Syrië. De spanning is nog hoger opgelopen na mysterieuze aanvallen op een Saoedische olie-installatie en een Iraanse olietanker. Nooit eerder stonden de twee zo dicht op de rand van oorlog.

In het theatercollege Aartsrivalen duikt Paul Aarts in de rivaliteit tussen Iran en Saoedi-Arabië. Waarom haten ze elkaar eigenlijk? Gaat het om religie of simpelweg om macht in de regio? Aarts schept met helderheid in die complexe strijd om het Midden-Oosten, waarin ook Rusland, Turkije, de Golfstaten, Israël, Amerika en de EU een rol spelen. 

Wie bepaalt de toekomst van het Midden-Oosten: Teheran of Riyad? Het antwoord heeft ook voor ons grote gevolgen. De terreuraanslagen van IS en de vluchtelingencrisis hebben Europa veranderd en verdeeld. Wat betekent een nieuwe machtsbalans in de regio voor ons? En moeten we onze relaties met Iran en Saoedi-Arabië herzien?

Paul Aarts is als Midden-Oostendeskundige verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Hij bezoekt met enige regelmaat zowel Iran als Saoedi-Arabië.

Moderator: Thomas van Zijl, presentator van Haagsch College en BNR Nieuwsradio

Praktische Informatie
Inloop: 19:00 uur
Tijd: 19:30 -21:30 uur 
Kosten tickets hieronder
Voor Poorters is er een speciale korting van 3 euro

Vooraf een hapje eten? Koop direct uw combiticket voor de Chef’s Special van die avond, voor maar €11,50! Vanaf 17:30 uur bent u dan al welkom in ons restaurant.

Tickets reserveren

Tickets Prijs Aantal
Regulierticket € 17,50
Regulierticket met vooraf Chef's Special € 29,00
Poorterticket € 14,50
Poorterticket met vooraf Chef's Special € 26,00

Deze pagina delen: