Haagsch College - Aartsrivalen: Iran en Saoedi-Arabië

4 februari 2020 19:30 — 21:30
Banner Khamenei en Bin Salman
Datum: 4 februari 2020 19:30 — 21:30 Lezing Ticket

Is een oorlog tussen Iran en Saoedi-Arabië een kwestie van tijd? De aartsrivalen vechten achter de schermen een keiharde machtsstrijd uit in Jemen en Syrië. Na Amerikaanse liquidatie op een Iraanse generaal in Irak is de spanning in de regio alleen maar hoger opgelopen. 

In het theatercollege Aartsrivalen duikt Paul Aarts in de rivaliteit tussen Iran en Saoedi-Arabië. Wat verklaart de rivaliteit eigenlijk? Gaat het om religie of simpelweg om macht in de regio? Aarts schept helderheid in de complexe strijd om het Midden-Oosten, waarin ook Rusland, Turkije, de Golfstaten, Israël, Amerika en de EU een rol spelen.

Wie bepaalt de toekomst van het Midden-Oosten: Teheran of Riyad? Het antwoord heeft ook voor ons grote gevolgen. De komst van vluchtelingen en de terreuraanslagen van IS hebben Europa veranderd en verdeeld. Nu IS weg is, wat betekent een nieuwe machtsbalans in de regio voor ons?

Paul Aarts is als Midden-Oostendeskundige verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Hij bezoekt met enige regelmaat zowel Iran als Saoedi-Arabië.

Moderator: Thomas van Zijl, presentator van Haagsch College en BNR Nieuwsradio

Praktische Informatie
Inloop: 19:00 uur
Tijd: 19:30 -21:30 uur 
Kosten tickets hieronder
Voor Poorters is er een speciale korting van 3 euro

Vooraf een hapje eten? Koop direct uw combiticket voor de Chef’s Special: “Geen vlees, geen vis”, biefstukreepjes – gamba – basmati rijst – taugé – bonen - ketjapsaus, voor maar €11,50! Vanaf 17:30 uur bent u dan al welkom in ons restaurant.

Tickets reserveren

Het evenement is afgelopen.

Deze pagina delen: