Podcast Over the Hill - aflevering 4

AmerikaPodcast kleiner
Datum:

Is Biden de nieuwe Roosevelt? President Roosevelt hielp Amerika met een reusachtig economisch en sociaal hervormingspakket uit de crisis van de jaren ‘30. Laila praat erover met Sara Polak, universitair docent Amerikanistiek aan de Universiteit Leiden.

Laila Frank interviewt steeds Nederlanders die in Amerika wonen of er een speciale band mee hebben. We zien een land vol onrust en politieke verdeeldheid. Wat zegt dit over de VS en hoe gaat het land verder de komende jaren? En hoe ziet het land eruit als we voorbij het Witte Huis en Capitol Hill kijken?

Aflevering 4: Maakt de coronacrisis van Biden de nieuwe FDR? Laila vraagt het aan Sara Polak, universitair docent Amerikanistiek aan de Universiteit Leiden. In september komt haar boek FDR in American Memory uit. Luister hier.

Aflevering 3: De Nederlandse verkiezingen door een Amerikaanse campagne-bril. Met Hans Anker, politiek strateeg en campagne-expert. Luister hier.

Aflevering 2: Het Zuiden van Amerika: van republikeins naar democratisch? Met Maarten Zwiers, onderzoeker en universitair docent geschiedenis en American Studies aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Luister hier.

Aflevering 1: Wat gaat er veranderen in de VS? In deze eerste aflevering van Over the Hill schuift Michiel Vos, Amerika-journalist, aan bij Laila Frank. Luister hier.

- Laila Frank is Amerika-journalist voor o.a. Radio 1 en De Groene Amsterdammer en schuift geregeld aan bij Op1. Ze woonde in LA en Philadelphia en reist heen en weer tussen NL en de VS.

DEZE AMERIKA PODCAST 'OVER THE HILL' WORDT IN SAMENWERKING MET HAAGSCH COLLEGE GEPRODUCEERD.

Deze pagina delen: