Podcast Over the Hill - aflevering 2

AmerikaPodcast kleiner
Datum:

Deze tweede Amerika Podcast 'Over the Hill' staat in het teken van the South - het Zuiden van Amerika. Zorgen de demografische ontwikkelingen daar ervoor dat Republikeinse staten langzaam veranderen in Democratische bolwerken? En beslist die ontwikkeling ook de senaatraces in Georgia? 

Laila Frank interviewt steeds Nederlanders die in Amerika wonen of er een speciale band mee hebben. We zien een land vol onrust en politieke verdeeldheid. Wat zegt dit over de VS en hoe gaat het land verder de komende jaren? En hoe ziet het land eruit als we voorbij het Witte Huis en Capitol Hill kijken?

Laila is net terug uit Georgia en zit vol vragen over de ontwikkelingen in de zuidelijke staten van Amerika. Samen met Maarten Zwiers, expert in het zuiden van de VS, kijkt ze met een historische blik naar de huidige ontwikkelingen in dat deel van Amerika. 

Maarten Zwiers, is onderzoeker en universitair docent geschiedenis en American Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen. Dit jaar begint Maarten met een driejarig onderzoeksproject gefinancierd door de Europese Unie. Het project heeft de titel Race Land: The Ecology of Segregation. Zie hier voor meer informatie.

Aflevering 2: Het Zuiden van Amerika: van republikeins naar democratisch? Met Maarten Zwiers, onderzoeker en universitair docent geschiedenis en American Studies aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Luister hier.

Aflevering 1: Wat gaat er veranderen in de VS? In deze eerste aflevering van Over the Hill schuift Michiel Vos, Amerika-journalist, aan bij Laila Frank. Luister hier.

- Laila Frank is Amerika-journalist voor o.a. Radio 1 en De Groene Amsterdammer en schuift geregeld aan bij Op1. Ze woonde in LA en Philadelphia en reist heen en weer tussen NL en de VS.

DEZE AMERIKA PODCAST 'OVER THE HILL' WORDT IN SAMENWERKING MET HAAGSCH COLLEGE GEPRODUCEERD.

Deze pagina delen: