kees lunshoflezing header
Kees Lunshoflezing
Een bijdrage aan het bevorderen van een open debatcultuur over de verhouding tussen politiek en journalistiek.

Kees Lunshoflezing

De Kees Lunshoflezing - vernoemd naar de in 2007 overleden voorzitter van Nieuwspoort - is een jaarlijks terugkerende gebeurtenis. Met de lezing wil Nieuwspoort een bijdrage leveren aan een open debatcultuur over de verhouding tussen politiek en journalistiek.

Kees Lunshof speelde hierin een belangrijke rol, onder meer als voorzitter van Nieuwspoort. Hij was een voorstander van een debat over de vraag welke rol mores spelen, en hoe publiciteit en politiek op elkaar inwerken.

Terugblik: Kees Lunshoflezing 2016

Voor de negende achtereenvolgende keer organiseerde Internationaal Perscentrum Nieuwspoort de Kees Lunshoflezing als eerbetuiging aan de in 2007 overleden voorzitter, Kees Lunshof. De lezing werd dit jaar op 23 november verzorgd door Hans Anker, doorgewinterd adviseur op het terrein van strategische politieke communicatie. Anker maakte bij een geïnteresseerd publiek naam als adviseur van de PvdA en meer in het bijzonder als adviseur van oud-premier Wim Kok. Hij adviseerde inmiddels in meer dan vijftig landen politici en toplieden van bedrijven en NGO’s. Na dertien jaar te hebben geadviseerd vanuit Washington D.C. en New York is Hans Anker weer werkzaam in Nederland.

Na de Kees Lunshoflezing werden de door Anker gepresenteerde bevindingen becommentarieerd door een panel, bestaande uit:

  • Kees Verhoeven, Tweede Kamerlid voor D66 en was campagneleider voor die partij bij diverse verkiezingen.
  • Simone van Geest, politiek assistent van minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, was betrokken bij de verkiezingscampagnes van de PvdA.
  • Prof. dr. Rens Vliegenthart, hoogleraar Communicatiewetenschap aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam, doet onderzoek naar de relatie tussen media, burgers en politiek en schreef het boek ‘U kletst uit uw nek’.

Publicaties Kees Lunshoflezingen vanaf 2008:

Kees Lunshoflezing 2016

Gerelateerde pagina's

Deze pagina delen: